Een dagje Rotterdam!

Een dagje Rotterdam!

Nou nou dat was me weer een dagje wel. Een dagje vol nieuwe dingen lang wachten en een dagje vol kleine zenuwen.


het begon allemaal vanmorgen vroeg rond een uurtje of half 10. we mochten bij Dr wolvius komen. ik mocht op de stoel gaan liggen en hij vroeg waarom ik de operatie wilde. Ik dacht bij mezelf je gaat me toch niet zeggen dat het niet hoeft he ?of dat jullie het niet nodig vinden. dus ik uitleggen waarom ik het wil. o.a. kwijlen beter kunnen eten mond goed kunnen sluiten enz. de dokter begreep het en ging eens even in dat mooie mondje van me kijken. hij deed ook wat met een spiegeltje tegen me kin maar dat snapte ik niet helemaal (ben pas 18 hoor :P) toen we klaar waren hebben we het een en ander over de operatie gehoord. de operatie duurt zo'n 3 a 4 uur en ik moet 3 dagen blijven inclusief pre opname dat is dat je de dag voor de operatie komt. gelukkig hoef ik niet met mijn tanden en kiezen vast op mekaar dus kan gerust de oren van je hoofd af babbelen. wel moet ik waarschijnlijk van die leuke elastiekjes maar dat is niet zo erg. vloeibaar eten en een blauwe kop trouwens ook niet ben ik wel gewend inmiddels. toen moesten we fotos maken eerst gewone foto's met van die leuke haak achtige dingen en een spiegeltje, 3d fotos en nog wat normale fotoล› . daar klaar werd ik al opgewacht door de rรถntgefoto mevrouw. maar dat verliep iets minder soepel, nee leen was niet lastig de apparaten deden lastig. het eerste apparaat ging goed maar toen ik in het 2e apparaat ging zitten bleek de foto niet goed te zijn. toen moest mevrouw na een tijdje achter het scherm komen voor de veiligheid(ik ben de mevrouw:P) na een tijdje daar astaan vroegen ze of mevrouw dan maar naar de wachtkamer moest. dus ik naar de wachtkamer. toen bleek het apparaat kapot te zijn. wij hadden niks door en bleven rustig wachten. tot dat we terug werden geroepen bij wolvius ( wat eerst niet aan de orde was) ik schrok en wist niet wat me te wachten stond. eenmaal weer in dat kamertje hoefde ik niet op de stoel. maar gewoon op een normale stoel. de dokter zei dat de apparaten stuk waren en we naar huis mochten als we al naar de anesthesist waren geweest. tot mijn grote spijt was ik dit nog niet. dus op naar de slaapdokter :p daar moesten we een vragen lijst invullen met wat pittige vragen aangezien het de eerste keer was in het volwasse deel. over o.a. drank en drugs gebruik etc.werd ik geroepen door zo'n zuster. die wilde me bloeddruk en hartje meten. maar gek genoeg mocht me moeder er het liefst niet bij zijn. en weetje waarom? omdat tieners soms niet eerlijk zijn over hun drank en drugs gebruik waar hun ouders bij zijn. maar ik was hartstikke eerlijk. toen weer wachten. poeh poeh wat lang wachten en als je dan als jongste patient daar zit ( oke op het babytje na maar die was geen patient) dan voel je je toch wel klein . toen we eenmaal aan de beurt waren was het toch een beetje onwennig. tot de conclusie gekomen dat me moeder waarschijnlijk niet helemaal mee mocht naar de operatie kamer SCHRIK het is al de laatste operatie en dan de eerste in het volwasse deel :( en dan ook nog is dit. marleentje vond het niet meer leuk . maar goed de slaapdokter wilde het er wel bij zetten voor mij en misschien mag het dus wel. tijdens het gesprek merk je wel dat het in het sofia heel anders is dan hier. nu moet ik op de dag voor de operatie bloed prikken zodat ze als ik bloedarmoede heb dan kunnen kruizen ofzo en iets met 72 uur. naja prima ik ben een kanjer zeggen we dan maar. na enkele diepe zuchten werd leen weer wat rustiger (zuchten wegens controle :P) en toen mocht leentje eindelijk naar huis half 10 meldde we ons en om over 12e mochten we weg)

leen was moe en had honger duss kochten mams en ik een lekker broodje gezond en een smoothie. en toen hup naar huis. en zoals altijd kreeg leen in de auto weer vragen ( altijd handig ) want als ze vragen of je ze heb heb je ze niet,.
of is dat een marleen trekje ;)

eenmaal thuis lekker naar het stadshart gefietst om een kadotje voor mijn lieve broer te kopen die zondag 15 word.

En op visite bij tante Ant, Geert en Lilly waren er ook dus heb ook lekker met Lilly geknuffeld

:D
me like.

rond een uurtje of half 5 lekker naar huis het kadotje weggesmokkelt en lekker gegeten.

en nu ? nu lekker uitbuiken bijkomen en een boekverslag maken.

Tot zover mijn zware Rotterdam dagje de operatie is in oktober en in september gaan we door met fotos maken en ff alles door babbelen.

Dikke knuffelss van Leen X-X-X

Klaarrrrr
Een spannende week
 

Post comment as a guest

0
  • No comments found