Het jaar 2015: een lach en een traan

Het jaar 2015: een lach en een traan

Heey hallo allemaal,

Vandaag is het 31-12-15, vanavond knallen we het nieuwe jaar in, 2016!. Maar eerst.... kijken we terug op dit afgelopen jaar. Een jaar wat voor mij maar ook voor klaas een heftig jaar was. Ik heb dit jaar momenten gehad van ultiem geluk.Tot pure wanhoop en verdriet. Om te beginnen bij de maanden februari/maart, om precies te zijn 25 maart. Het jaar waarin we allebei 20 zijn geworden. 20!! Voor een normaal mens een gewone leeftijd, je word tenslotte pas bij 21 echt volwassen. Maar voor mij....een leeftijd waar ik nog heel veel op terug ga kijken.

Ik ben officieel ontslagen bij het ziekenhuis in Rotterdam, bij het volledige Cranioteam en als verrassing was dit op de kinderafdeling.. De gnatoloog wil mij in 2016 nog een keer zien en dan ben ik ook daar klaar. Dit was een moment met heel veel tranen, al bij het uitlopen van de afdeling barstte ik in tranen uit. Daarna naar de speelkamer om daar gedag te zeggen. Samen met een van de leidsters een rondje over de afdeling gelopen waar ik jaren heb gelegen.Tranen van geluk liepen over mijn wangen. En daarna? Daarna ben ik door de speelkamer-leidster en een verpleegkundige( die mij nog kende van vroeger.) uitgeleid van de afdeling. en nam ik afscheid, afscheid van mijn ziekenhuis leven.. Ik zal heel eerlijk zijn dat ik nu tijdens het schrijven met tranen zit. Wederom tranen van geluk maar als ze bestaan,, ook tranen van trotsheid. 

Jaren lang moeten knokken tot het ultieme hoogtepunt. Een hoogtepunt wat 5 jaar geleden nooit in mijn hoofd was op gekomen. In April vierde ik mijn verjaardag. Ik genoot ervan echt alles... het was een verjaardag met een extra geluksgevoel. Ook op school heb ik mijn verjaardag gevierd, en met het vertellen waarom ik trakteerde (mijn verjaardag en ontslag). Kreeg ik luid applaus! In de maand juni heb ik school en stage succesvol afgerond. Hierna een heerlijke zomervakantie samen met allemaal lieve mensen om mij heen en natuurlijk klaas :)

Tijdens onze zomervakantie op Terschelling ging het niet goed met Pake (de opa van klaas). Ik ben vanuit Terschelling mee gegaan en heb geholpen met verzorgen. Tot het einde geholpen..... ook het sluiten van de kist heb ik meegemaakt. Afsluitend met een persoonlijke speech van mijn herinneringen met pake tijdens de dienst.

Na de vakantie begon ik met jaar 2, van de onderwijsassistent opleiding. Beetje zenuwachtig maar alles liep in de eerste week al los. Ook op stage werd ik super opgevangen en geholpen. Ben super gelukkig op deze stage en in de klas van de OA. In oktober op pad tijdens de herfstvakantie met de familie van klaas. En uiteraard ons 4 jarig jubileum!! Dit hebben we samen gevierd met een heerlijk etentje.

Toen de maand november aanbrak, werd het lekker druk met stage en school. De maand december stond in het teken van kadotjes, leuke dagen op stage en gezelligheid.
En nu... Kijk ik terug op een mooi liefdevol en warm jaar. Met een grote lach maar ook een grote traan.

Ik wil iedereen bedanken voor dit jaar, maar ook voor alle steun afgelopen jaren.
Tot slot wil ik iedereen een hele hele fijne jaarwisseling werken en een super 2016

Dikke knallende kus, 
Marlene 

Vue Alkmaar gaat binnenkort open!
Een nieuwe SPAR!
 

Post comment as a guest

0
  • No comments found