JT Alkmaar (NIEUW)

JT Alkmaar (NIEUW)

Voor wie in Alkmaar woont is het vast wel eens opgevallen er wordt gebouwd! Maar wist je dan ook dat er een nieuwe bioscoop komt van JT? 

Op dit moment is de JT gevestigd in Alkmaar bij het doelenveld/Harmonie, beschikt over 5 zalen met de mogelijkheid om 3D films af te spelen. Maar eigenlijk is de huidige JT Alkmaar vergeleken met een Pathé Arena in Amsterdam oud en vervallen. De JT en Pathé zijn elkaars grootste concurrenten, alleen steekt Pathé met hun innovatie wel met kop en schouder boven de rest uit. 

Het is dan ook wel eens tijd dat er een nieuwe bioscoop komt in Alkmaar en laat er nou ook net een mooi perceel vrij staan. De bouw is al enige tijd aan de gang maar wie er nu langs gaat kan al echte vormen van een bioscoop zien, zoals de tribune waar jij straks lekker gaat genieten van de nieuwste films! En dat in maar liefst 7 zalen! Totaal worden er 10 gebouwd maar 3 daarvan zijn voor het Filmhuis Alkmaar.

Kwaliteit:
Als filmliefhebber ga ik regelmatig naar de film, Pathe Arena (Amsterdam) is dan ook mijn favo bioscoop. Beetje raar eigenlijk waarom ik dan nu aan artikel wijd aan de JT terwijl Pathé mijn voorkeur heeft. Een film wil je altijd in de beste en mooiste kwaliteit zien, zoals 3D en IMAX 3D bij Pathé waarbij de filmbeleving optimaal is! JT bied enkel 3D, is niks mee maar je mist dan net dat beetje extra. Maar daar komt verandering in!

Dolby Cinema
JT heeft goeie banden met Dolby, waardoor JT exclusieve contracten heeft om de zogenoemde "Dolby Cinema" zalen te mogen bouwen in Nederland. Inmiddels zijn er al 2 in Nederland. JT wil dit aantal graag uitbreiden naar meer dan 10 zalen. Het is nog niet 100% zeker dat er ook een zaal in Alkmaar wordt gebouwd. Al is het wel erg aannemelijk dat het er komt.       

Een Dolby Cinema zaal bestaat uit:
- Een hele mooi hal naar de zaal toe, met wanden die dienen als projectiescherm waarop je clips kan zien van de film ('signature entry')
- De zaal zelf heeft donkere wanden en plafond
- Totaal zijn 53 speakers verstopt waardoor het lijkt alsof je er midden in zit. (Dolby Atmos)
- Ook de stoelen en vloer zijn donker, in tegenstelling tot het rode pluche in andere bioscopen.
- De zaal wordt verlicht door blauw ambilight rondom het scherm en langs de wanden, wat het geheel een futuristische look geeft.
- De rijen stoelen staan licht gebogen, waardoor iedereen recht voor het scherm zit.
- Dolby Vision: ongelooflijk heldere en scherpe beelden.

We mogen dus de Dolby Cinema zalen vergelijken met de IMAX zalen van Pathé. Wil je genieten van de Dolby Cinema kwaliteit dan zal je wel €5,- toeslag moeten neerleggen, maar dan heb je wel de beste film beleving bij JT! 
Mocht je niet kunnen wachten dan verwijs ik je graag door naar de JT in Hilversum en Eindhoven, deze beschikken namelijk al over een Dolby Cinema zaal.

Pas in december zal de nieuwe JT in Alkmaar haar deuren openen, tot die tijd zal ik zo af en toe een update plaatsen van de bouw.

O en nog een mooi voordeel van de nieuwe locatie: het is beter bereikbaar (op loopafstand van Alkmaar centraal station) en meer parkeergelegenheid!

Windows 10 Device event
Weekendje Amstelveen

Related Posts

 

Post comment as a guest

0
  • No comments found