Streep door AmpStrip

Streep door AmpStrip

​WAT!? Ja het is toch echt een feit.

Na 2 maanden van radio stilte door de makers van AmpStrip, Fitlinxx...Heb ik deze week te horen gekregen dat de stekker er uit gaat. Tenminste om van de AmpStrip een fitness product te maken, Fitlinxx gaat wel verder met de development voor de medische-markt. De maand november zou eigenlijk de leukste maand in het jaar worden.  

Het is erg jammer om dit nieuws te horen, een jaar nadat ik mee heb gedaan aan de crowdfunding. Toch zat het er ook een beetje aan te komen, 3 maanden uitstel van levering was al gedaan en na 2 maanden radio stilte zijn ook veel "backers" boos geworden. Terecht uiteraard want ook al ben je druk bezig met de development, je backers zijn wel je support en financiële steun op de eerste rij bij een project als deze.

Niet goed, geld terug
Risico's liggen bij crowdfunding altijd op de loer, dat ligt soms niet aan het geld. Projecten die goed zijn onderbouwd met tekst op een crowdplatform, halen altijd wel hun streefbedrag. Maar de meeste hobbels zitten in de verdere ontwikkeling, testen en productie. Zo heeft het de AmpStrip uiteindelijk de kop gekost, in de laatste fases van de ontwikkeling. Gelukkig krijgen alle backers hun geld terug!

Ondanks dat we ons geld terug krijgen, zijn veel backers ontevreden over de gang van zaken.
Want sta maar eens even stil bij het feit: dat het crowdfundings geld is gebruikt voor de ontwikkeling van de AmpStrip tot de dag van vandaag. De stekker uit de consumentenmarkt is gehaald, maar er wel verder wordt ontwikkeld voor de medische-markt. Ons geld is dus (achteraf gezien) "misbruikt" om tot de ontwikkelingsfase te komen waar ze nu in zitten. Geven dan wel ons geld terug, en richten zich vervolgens op de medische-markt waar ze eigenlijk veel meer geld kunnen opstrijken, het is wel bekend dat daar veel geld in om gaat, denk maar een de markt van de farmacie. 

Het is maar hoe je het bekijkt....

Jammer dat de stekker er uit is, had hem graag willen gebruiken voor tijdens mijn zwemtrainingen.
Als je ook eens zou willen kijken naar crowdfundings projecten kijk dan eens hier: Kickstarter & Indiegogo

Heb je geen idee waar dit over ging, of wat de AmpStrip eigenlijk is? Kijk dan eens hier voor uitleg

Van alles en nog wat....
Windows 10 Device event
 

Post comment as a guest

0
  • No comments found