Loaded JSON is empty

Vue Alkmaar gaat binnenkort open!

Vue Alkmaar gaat binnenkort open!

​Het is begin februari en dus tijd voor een nieuwe bioscoop update! 

Er is namelijk weer veel nieuws over de nieuwe bioscoop in Alkmaar, maar ook over de Harmonie. Op 31 januari heeft namelijk de Harmonie haar deuren gesloten, slik 2 weken dus geen films meer kunnen kijken in de bioscoop! Gelukkig is er ook iets om naar uit te kijken, want op 14 februari is de grand opening van de nieuwe bioscoop aan de Pettemerstraat 1!!

Tegelijkertijd is dit ook de start van de rebranding: JT naar Vue. De JT bioscoop keten is namelijk sinds 21 augustus 2015 overgenomen, door het Britse Vue International voor 85 miljoen euro. Alkmaar is daarbij de eerste bioscoop dat direct wordt omgedoopt aan de Vue naam, wat qua naam niet verkeerd klinkt. De 20 overige JT bioscopen zullen naar alle waarschijnlijkheid, dit jaar geleidelijk worden omgezet naar Vue.      

Vue heeft als missie: leveren van de beste content, met de beste technologie en groeien door te innoveren. Iets wat voor veel filmliefhebbers als muziek door de oren zult gaan.

Er is ook wat meer bekent over het state-of-the-art gebouw:
- 10 zalen worden gebouwd, waarvan 7 voor Vue en 3 voor het filmhuis
- 1530 stoelen
- Alle Nederlandse Vue bioscopen krijgen VIP seating
- Genieten van Dolby Atmos geluid
- Beeld geprojecteerd door een 4K laserprojectie van het merk Christie
- Service desk en self service desk
- Een drankje voor of na de film in de bar

In een eerdere blog hebben we al eens de vergelijking JT - Pathé gemaakt, de verschillen in kwaliteit waren daarin duidelijk zichtbaar. Met de komst van de Dolby Cinema zalen, zal het de concurrentie met Pathé weer op scherp zetten. De IMAX 3D beleving van Pathé is namelijk groot en deels te vergelijken, met de Dolby Cinema beleving van Vue. Over de bioscoopbeleving mogen we dus veel verwachten!!

Mocht je nog JT Movie Pass of filmbon hebben, niet getreurd. De overname heeft geen effect op de geldigheid. Vue zal ter zijner tijd meer informatie hier over verstrekken. 

14 februari is de grote opening, nog een paar nachtjes slapen dus!

Ziek zijn op de examen dag. Als dat maar goed gaat...
Het jaar 2015: een lach en een traan

Related Posts

 

Post comment as a guest

0
  • No comments found